sl. portret 2.png

Boris Žerovnik,

   mr. sc. bračne i obiteljske terapije 

 

Područje moga višegodišnjeg rada je psihoterapija za pojedince, parove i obitelji. Terapijski rad temelji se na modelu Relacijske-obiteljske terapije (ROT), koje je efikasan način riješanja svakodnevnih osobnih patnji (straha, depresije, anksioznosti, stresa, niskog samopoštivanja...), sukoba u partnerskim odnosima, obiteljskih problema, psiholoških poremečaja, psihopatija, narcističko zlostavljanje...) i razvija kapacitet za veču samosvijest i samopouzdanje, te bolje funkcioniranje u odnosima i komunikaciji.

Kad su poteškoće akutne ili traumatske primjenjujem u svijetu najuspješniji pristup tim problemima "EMDR" (desenzibilizacija i prerada traumatskih događaja) kao zasebnu psihoterapijsku tehniku ili u sklopu različitih drugih psihoterapijskih pristupa. 

 

Svoja znanja sam nadopunio na poslijediplomskom studiju iz “Propedeutike“ na Medicinskom fakultetu u Ljubljani, gdje sam isto tako specializirao “Glavne Psihoterapijske pravce” i “Obiteljsku dinamiku”, odjelu za psihijatriju; EMDR (smanjenje osjetljivosti na traume i osvješćivanje traumatskih događaja) sam educirao kod priznatog američkog prof. Rogerja Solomona na institutu IPSA u Ljubljani.

 

Na probleme gledam kao na izazove za osobni rast i za rast u odnosima. Vjerujem da je uvijek moguće pronaći rješenje ako se aktivno sudjeluje u rješavanju.

 

                            psihoterapija.zerovnik@gmail.com